Denna pilgrimsresa riktar sig till dem som vill bekanta sig närmare med Karmelitordens spiritualitet och tradition. Resan har biskop tillika karmelitbroder Anders Arborelius och Br. Wilfred Stinnisens välsignelse.

Dag 1. Vi flyger på eftermiddagen från Arlanda och Kastrup direkt till Lissabon. Vi landar tidigt på kvällen och möts av vår präst och busschaufför som kör oss till Fatima, ca 12 mil. Middag och skön säng på anrika Hotell Estrela de Fátima**** som ligger ca 50 m från ingången till Sanktuariet http://www.fatima-hotels.com/estrelafatima Möjlighet att delta i den gemensamma rosenkrans-bönen vid Capelinha kl 21.30 och därpå följande ljusprocession.

Dag 2.  Vår präst firar högmässa i Fatima och sedan leder en lokal guide oss runt bl a besöker vi karmeliternas kloster. Bussfärd till Avila, ca 45 mil. Vi tas emot på karmeliternas trivsamma klosterhotell "Casa Natal de Santa Teresa" som hör till La Santa-kyrkan. Middag och skön sömn. http://www.teresadejesus.com/

Dag 3.  La Santa–kyrkan och därefter stadspromenad i Teresas fotspår (eventuellt också Centro de la Interpretación del Misticismo) fram till lunchen som vi intar på klosterhotellet. Inkarnationens kloster på eftermiddagen. Vi njuter av utsikten över Avila från det katolska universitetets terrass. Guidad visning av CITeS-Centro Internacional Teresiano y Sanjuanista.

Dag 4.  Vi fortsätter utforska Avila. Först Teresamuseet, sedan katedralen och därefter rundtur på stadsmuren. Lunch på klosterhotellet. Kort siesta. S:t Josefsklostret på e m och dominikanernas kloster Santo Tomás där Teresa biktade sig.

Dag 5.  Vi kör ca 9 mil nordväst till Salamanca där Johannes av Korset studerade och Teresa stiftade ett kloster. Vi passerar karmeliternas studiekloster San Andrés och besöker dominikanernas kloster San Esteban. Universitetet, Gamla katedralen och Casa de Santa Teresa de Jesús hinner vi också med. På hemvägen firar vår präst den heliga mässan i karmelitnunnornas kyrka i Alba de Tormes, där Teresa dog och där hennes stoft vilar.

Dag 6.  Idag kör vi ca 6 mil nordost till Segovia till karmelit-brödernas kloster och trädgård. Den heliga mässan firas i Johannes av Korsets gravkapell. Vi besöker Fontiveros där Johannes föddes och hans dopkyrka San Cipriano samt karmelitkyrkan på den plats där Johannes födelsehem har legat.

Dag 7.  Vi kör ca 10 mil sydost till Toledo. Johannes av Korsets flyktväg. Casa de la Mesa, huset där Teresa skrev ”Boken om mitt liv”. Mässa hos karmelitbröderna och lunch i deras reträtthem. Katedralen och andra sevärdheter bl. a. en av synagogorna står också på programmet.

Dag 8.  Vi färdas ca 3 mil nordväst till Duruelo där reformen började och beser det första klostrets kapell. Vi tar sedan avsked av Spanien och börjar bussfärden tillbaka till Portugal och Fatima. Vi anländer framåt kvällen till ”vårt” Hotell Estrela de Fátima**** Avskedsmiddag.

Dag 9.  Tidig transfer till flygplatsen, ca 12 mil. Vi tar farväl av Portugal och vi landar tidig eftermiddag i Köpenhamn resp Arlanda.

Snabbsökning

Broschyr

Ladda hem PDF

exodus resebroschyr... (PDF) »

Beställ broschyr

Beställ
Hem